Hayır Lokması

   Faydalı Bilgiler

Lokma Döktürmek

Lokma, genel olarak şerbetli tatlılar grubunda yer alan bir tatlı çeşididir. Ancak lokma tüketimi sadece şerbetli değil aynı zamanda şerbetsiz olarak da yapılmaktadır. Bu nedenle iki çeşit lokma türü olduğunu söyleyebiliriz. Lokma yapımının ana maddeleri olarak un, maya, tuz ve şeker sıralanabilir. Bunların karıştırılması ile hazırlanan hamur yağda kızartıldıktan sonra isterseniz şerbetli isterseniz de pişi olarak adlandırılan hamur kızartması şeklinde yenilebilir. Şerbetsiz olarak tüketilen yerlerde lokma, peynir ile birlikte yenilmektedir. Lokmanın Türk mutfağına özgü bir tatlı olduğunu belirtebiliriz. Osmanlı döneminde saraylarda servis edilen lokmalar vardır. Bu lokmalara saray lokması denilmektedir. Osmanlı saraylarından sonra halk arasında da yapılmaya başlanmış ve günümüze kadar ulaşan bir lezzet olarak mutfaklarımızda yer almaya başlamıştır. Lokmaların çeşitleri fiziksel olarak da farklılık göstermektedir. Ortası delikli yuvarlak şekilde ve kare şeklinde çeşitleri bulunmaktadır. Ayrıca lokmayı diğer tatlılardan ayıran özellikler bulunmaktadır. Diğer tatlılara göre daha hafif bir tatlı türü olması ve fazla yendiği takdirde kişiye rahatsızlık vermemesi, lokmanın ayırıcı özellikleri arasında gösterilebilir. Bu nedenle lokma yemenin miktarı beş, yedi hatta dokuza kadar çıkabilir. Yalnız çok fazla tüketmemek gerektiğini de bu noktada belirtmeliyiz.

Lokma döktürmenin asıl amacı arasında hayır işlemek yer almaktadır. Bu nedenle lokma döktürmek kadar yemenin de hayırlı bir iş olduğu söylenmektedir. Bu nedenle genellikle vefat eden kişilerin yıldönümlerinde, gelen insanlardan hayır duası almak için lokma döktürme yapılmaktadır. Lokma döktürme sadece hayır amaçlı olarak yapılan bir işlem değildir. Aynı zamanda sünnet yapmadan önce de lokma döktürme yapılmaktadır. Hastanede yatan kişilerin sağlıklarına kavuşmatukları zaman, camilerde yapılan mevlütlerde, caddelerde, sevinçli bir haber alındığında hayır duası almak için lokma döktürme yapılmaktadır. Lokma dökülerek Allah’tan şifa istemek ve yapılan işler için hayır duası almak amaçlanmaktadır. Böylelikle kişiler maneviyatlarını tatmin etmede rahatlığa ulaşmaktadırlar. Dağıtılan her lokma sonucu bir hayır duası almak bu tatminin kaynağı olarak gösterilebilir. Kadınların evlerde tek başlarına lokma dökmeleri geniş çaplı bir süreci kapsayamadığı için lokma döktürme artık bir sektör haline gelmiştir. Uzman ekiplerimiz ile firmamız, sizlere en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Lokmalarımız el değmeyecek bir şekilde hazırlanmaktadır. Firmamıza ait araçlarımız ile istediğiniz her noktaya gelerek lokma dağıtma işlemini gerçekleştirmekteyiz. Böylelikle sizlere gelen hayır duaları ile hem kendi maneviyatımızı hem de sizlerin maneviyatlarını rahatlamaya çalışmaktayız. Lokma döktürme sürecinde, ekipman açısından bir sorun çıkmayacağını sizlere garanti edebiliriz.

Araçlarımız içerisinde yer alan çatal, tabak gibi malzemelerimiz ile sizlere sorunsuz bir lokma döktürme işlemi sunmaktayız. Taze ve sıcak olarak lokmalarımızı siz hayır sever müşterilerimiz için, istediğiniz her alanda servis etmekteyiz. Lokma döktürmeyi sadece bir iş olarak görmemekteyiz. Kültürümüz içerisinde yer alan lokma döktürme geleneğini devam ettirmek de amaçlarımız arasında bulunmaktadır. Böylelikle yeni nesilleri bu harika tatlıdan mahrum bırakmamış olmaktayız. Detaylı ileşim için sizleri internet sitemizin ziyaretine davet ediyoruz.